duminică, 12 septembrie 2010

Intalnire de gradul 1

In urma cu 4 zile, fiind inca in Toroni (Halkidiki), incercam sa adun cateva fraze in care sa redau unele ganduri, sentimente, etc despre o calatorie prin Balcanii de est si Grecia. Un drum printr-o Bulgarie trista, o trecere spectaculoasa a unei linii administrative intr-o tara insorita, luminoasa. Acea linie care este o granita, separa practic Grecia de alte lumi, dar nu in sensul izolarii ci a protectiei. Da, si Grecia este lovita de criza, dar pe fata oamenilor nu se vede asta, si nici in programul lor. Sunt aceiasi greci, pe care i-am vazut in Atena, Rhodos, Skiatos, Sythonia, etc, care isi beau ritualic frape-ul de dimineata si de dupa-amiaza, care intre 1 si 4 inchid magazinele si restaurantele, care traiesc in legea lor, netulburata de paranoia lumii aparent civilizate.

Era cam 9:30, o dimineata ca toate: insorita, calda. Si spuneam ca incercam sa ma mobilizez sa scriu, privind pacea si armonia locurilor. Sporavaiam despre una alta cu prietenul meu Ovidiu, la nelipsitul frape de dimineata, in timp ce priveam cerul si marea. Si atunci, s-a petrecut ceva ce asteptam precum parintii nostrii pe americani, dupa razboi:  pe cer, am vazut o...o ceva aproape rotunda, putin turtita la poli, alba, nefiresc de alba. A trecut ceva pana sa-i pot arata si lui Ovidiu acel obiect. Am fugit impreuna pe plaja, sa "vedem" mai bine. A trecut si el prin cele cateva zeci de secunde de surpriza maxima, pana sa-si aminteasca de aparatul foto. Pana sa ia prima fotografie, "jucaria" se indepartase, indeauns incat sa nu mai poata fi fotografiata descifrabil. Am urmarit-o cu privirea cam 5 minute, pana a disparut din orizont. O localnica, ne spunea ca inaine de a disparea din raza vizuala, era probabil deasupra insulelor ciclade - departe, foarte departe, si totusi se mai vedea....La putin timp, cateva elicoptere militare au survolat intens zona. As vrea sa cred ca nu intentionau sa-l prinda :)
Da, a fost un OZN. Am vazut un OZN.






2 comentarii:

Sabiutza spunea...

Insa trebuia sa dai mai multe detalii si sa ne impartasesti ceea ce ai simtit si ce parere ai despre OZN-uri. Eu sincer cred ca exista si ca ne sunt ascunse mult mai multe lucruri.

Anonim spunea...

nu e ozn....
e altceva....