vineri, 17 septembrie 2010

Johrei si corespondenta organelor interne cu cele trei elemente


Acest articol a fost scris in anul 1949, de catre  Mokichi Okada - fondatorul sistemului Johrei. Articolul este preluat din manualul sistemului Johrei, scris de Don Beckett. 
Traducere: Daniela Cumpanici

Printre organele interne, functia inimii, plamanilor si stomacului are cea mai mare importanta pentru om. Am sa va explic cum functioneaza acestea in corespondenta cu elementele fundamentale: foc, apa si pamant.
Inima absoarbe elementul foc, plamanii elementul apa, iar stomacul elementul pamant. Inima corespunde focului, plamanii corespund apei, iar stomacul corespunde pamantului. Modul prin care medicina a explicat acest lucru este complet neadecvat. Stiinta a aratat cum oxigenul este transportat in plamani pentru a purifica sangele, dar acest lucru nu abordeaza si subiectul referitor la inima. O sa va explic acum situatia conform medicinei care mi-a fost revelata de Divinitate, dar trebuie sa incep intai cu explicatia referitoare la adevarul lumii spirituale. Este imposibil de inteles acest adevar fara sa il constientizam, desi este aproape imperceptibil pentru cele cinci simturi ale omului, lumea spirituala fiind de fapt sursa fundamentala a tuturor lucrurilor.
Principiul conform caruia apa creeaza foc pentru a arde, iar focul creeaza apa pentru a curge reprezinta cheia solutiilor pentru toate lucrurile. O conditie obligatorie pentru intelegerea domeniului spiritual o reprezinta intelegerea domeniului legat de aer. Oxigenul, cunoscut in stiinta, reprezinta spiritul focului; hidrogenul reprezinta spiritul apei; nitrogenul reprezinta spiritul pamantului. Acestea trei elemente isi pastreaza identitatile individuale, dar atunci cand se unesc, ele formeaza esenta din care se nasc toate lucrurile. Actiunea mistica inexplicabila a acestor trei elemente rezulta intr-o situatie in care prea fierbinte, prea rece si climele temperate se potrivesc fiecare nevoilor creaturilor care traiesc acolo. Ipotetic vorbind, daca elementul apa este complet eliminat, lumea ar exploda imediat. Daca elementul foc ar fi eliminat, totul ar ingheta imediat.

  
          Daca elementul pamant ar fi eliminat, n-ar mai exista nimic. Acest principiu ar trebui sa clarifice semnificatia de baza a functiei inimii, plamanilor si stomacului. Cu alte cuvinte, inima absoarbe elementul foc din lumea spirituala; functionarea ei se face prin puls. Intr-un mod asemanator, plamanii absorb elementul apa; functionarea acestora se face prin respiratie. Stomacul absoarbe elementul pamant din lumea fizica; functionarea lui se face inghitirea de nutrienti.

Lichefierea toxinelor grele care provoaca boala necesita caldura. Acesta este primul pas in procesul de purificare. Interpretand ca un simptom patologic, aceasta caldura, care este necesara in cantitati mari, este febra. Uneori, pentru a regla aceasta caldura, pulsul se accelereaza mult. Avand in vedere ca in zona afectata se concentreaza caldura, aceasta tinde sa scada in alte parti ale corpului, provocand astfel frisoane neplacute. Uneori, plamanii absorb cantitati mari din elementul apa, provocand astfel marirea ritmului respiratiei, stimuland activitatea inimii si impiedicand deshidratarea.
Spiritul focului este, desigur, continut de soare, spiritul apei este continut de luna, iar spiritul pamantului este continut de pamant.
Elementul principal din cele trei organe majore este inima care activeaza plamanii, care la randul lor activeaza stomacul. Desi nu inseamna ca avem viata in pericol daca nu avem suficienta mancare in stomac, supravietuirea este posibila doar cateva minute daca plamanii devin nefunctionali si doar cateva secunde daca inima nu mai functioneaza. Din acest motiv, in medicina, cauza mortii este intotdeauna nefunctionarea inimii si nu cea a plamanilor sau stomacului.
Cand o persoana moare, inima este cea care se opreste prima. Atunci, corpul devine rece deoarece spiritul, elementul foc care il animase, se intoarce in lumea spirituala. Apoi plamanii opresc respiratia, iar elementul apa care a strabatut corpul se intoarce in aer, incepand procesul de uscare. In mod evident, stomacul se opreste din functionare, iar imposibilitatea de a bea si manca fac corpul sa devina rigid.
Avand in vedere ca corpul omenesc este alcatuit dintr-un amestec de trei elemente (foc, apa si pamant) care vindeca bolile care asalteaza corpul, acest lucru este rational doar daca se bazeaza pe puterile celor trei elemente. Acesta este principiul Johrei.


           Johrei depinde de puterea de la Dumnezeu, o transmitere de lumina. Este o lumina spirituala, invizibila pentru ochiul uman, in vreme ce lumina vizibila a soarelui, a lampii sau a becului electric este manifestarea fizica a luminii. Esenta luminii reprezinta o legatura stransa intre elementul apa si foc. Cu cat e mai mare cantitatea din elementul foc, cu atat mai puternica lumina. Totusi, puterea luminii alcatuita din foc si apa nu este de ajuns. Este necesar si elementul pamant. Includerea elementului pamant perfectioneaza legatura trei in unu care emite lumina cu minunate puteri vindecatoare. Valuri din aceasta lumina strabat corpul si elimina impuritatile care invaluie spiritul. Efectul acestui proces este transferat in corp sub forma  efectelor terapeutice.

Am scris aceste lucruri din ratiuni practice, explicand adesea natura cuvantului lumina pe o bucata de hartie care este apoi impaturita si purtata inauntru pe sub haina. Spiritul undelor de lumina trec prin bratul meu si prin stilou pentru a strabate si a condensa (desi folosesc cuvantul condesa, procesul este dificil de explicat). Apoi se stabileste o legatura intre lumina si sursa de lumina din corpul meu prin corzi spirituale de-a lungul carora un plus de unde de lumina trec neincetat. Legatura spirituala dintre Dumnezeu si mine este asemanatoare; o infinitate de unde de lumina mi se transmit de dragul salvarii omenirii.
Desi explicatia trebuie sa fi clarificat, metoda terapeutica care foloseste puterea celor trei elemente din corpul omenesc este adevarata terapie, si, asa cum era de asteptat, o astfel de terapie este capabila sa manifeste puteri de vindecare fara precedent.

6 august 1949




Acest articol si altele scrise de Meishu-sama pot fi gasite pe site-urile jinsai.org  si pe rattail.orghttp://johreiki.net


Niciun comentariu: